Carlspall
Image default
Aanbiedingen

Een stap-voor-stap handleiding om je eigen couscous van semolina bloem te maken

Een stap-voor-stap handleiding om je eigen couscous van semolina bloem te maken 

Heb je ooit willen proberen zelf couscous te maken? Dit traditionele gerecht uit het Midden-Oosten is een heerlijk, voedzaam onderdeel in vele keukens. Het kan op zichzelf worden gegeten als bijgerecht of worden toegevoegd aan salades en stoofschotels voor extra textuur en smaak. Het blijkt dat couscous maken van semolina bloem verrassend eenvoudig is! Lees verder voor een stap-voor-stap handleiding over hoe het moet. 

 

Stap 1: Verzamel je ingrediënten 

Je hebt 2 kopjes semolina bloem nodig, 1 theelepel zout, 2 eetlepels olijfolie, en 1 kopje heet water. Dat is alles! Als je al je ingrediënten klaar hebt, ga je verder met stap 2. 

 

Stap 2: Meng de droge ingrediënten 

Meng in een grote kom het semolina bloem en het zout tot het gecombineerd is. Voeg dan de olijfolie toe en meng tot alles gelijkmatig verdeeld is. Op dit punt moet je couscousmengsel lijken op nat zand. Zet je mengsel opzij terwijl je verder gaat met stap 3.  

 

Stap 3: Voeg heet water toe 

Giet voorzichtig het hete water over je couscousmengsel en roer met een houten lepel tot alle ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn. Het resulterende deeg moet licht plakkerig zijn, maar niet te nat. Je wilt niet dat het te vloeibaar is, anders houdt het geen vorm als het gekookt wordt! Voeg zo nodig meer semolina bloem toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. 

 

Stap 4: Kneed het deeg

Nu je deeg goed gemengd is, kun je het ongeveer 5 minuten met je handen kneden of tot het glad en elastisch begint te worden. Als je klaar bent met kneden, vorm je het deeg tot een bal en laat je het 10 minuten rusten voor het koken.  

 

Stap 5: Kook de couscous 

Breng een pan met gezouten water aan de kook op matig vuur (ongeveer 2 liter). Zodra het water kookt, doe je langzaam één voor één kleine stukjes couscousdeeg in de pan terwijl je voortdurend roert met een houten lepel (zo voorkom je klonteren). Na 2-3 minuten koken van het vuur halen en overtollig vocht afgieten en warm of koud opdienen naar wens!  

 

https://www.bouwhuis.com/