Carlspall
Image default
Aanbiedingen

De vele voordelen van chirurgie van het onderste ooglid

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en begint het vetweefsel dat ooit onze oogleden ondersteunde te verslappen. Hierdoor kunnen we er moe, boos of zelfs verdrietig uitzien. Onderooglidchirurgie, ook wel blepharoplastie genoemd, is een procedure die kan helpen het uiterlijk van de onderoogleden te verbeteren door overtollige huid en vet te verwijderen. In dit blogartikel vertellen we je alles wat je moet weten over ooglidcorrectie.

 

Waarom een ooglidcorrectie?

Er zijn veel voordelen aan een onderooglidcorrectie, zowel esthetisch als functioneel. Esthetisch gezien kan de ingreep helpen je uiterlijk op te frissen en je er uitgeruster en jeugdiger uit te laten zien. Het kan ook helpen om asymmetrie in je oogleden te corrigeren. Functioneel kan een onderooglidcorrectie je gezichtsvermogen verbeteren door overtollige huid te verwijderen die over je wimpers hangt en je zicht belemmert 

 

Hoe ziet de procedure eruit?

Onderooglidchirurgie is een relatief snelle en eenvoudige procedure met minimale rusttijd. De incisies worden meestal net onder de wimperlijn gemaakt, zodat ze niet zichtbaar zijn als de ogen open zijn. Het herstel van een onderooglidcorrectie duurt meestal ongeveer twee weken. Gedurende deze tijd moet je het rustig aan doen en inspannende activiteiten of blootstelling aan zonlicht vermijden.

 

Ben ik geschikt voor een ooglidcorrectie?

Voor een ooglidcorrectie zijn een heleboel mensen geschikt, echter zijn er wel een aantal uitzonderingen. Zo kan een ooglidcorrectie een lastig verhaal worden voor iemand met een aandoening of ziekte aan de ogen. Wanneer de ingreep medisch is, zal de verzekering het waarschijnlijk betalen. Wanneer het puur voor cosmetische redenen is, oftewel het uiterlijk, gaat dit helaas niet altijd op.  

Ga jij voor een ooglidcorrectie?

Als je ongelukkig bent met het uiterlijk van je onderoogleden, kan blepharoplastie iets voor jou zijn. Deze snelle en eenvoudige ingreep kan helpen je uiterlijk op te frissen en je er uitgeruster en jeugdiger uit te laten zien. Het kan ook helpen om je zicht te verbeteren door overtollige huid te verwijderen die je zicht belemmert. Als je een onderooglidcorrectie overweegt, overleg dan met een gediplomeerd plastisch chirurg om je doelen en verwachtingen voor de ingreep te bespreken.

https://ooglid.nl/