Carlspall
Image default
Aanbiedingen

Regendouche kopen? Deze kan je niet missen.

Inbouw of opbouw

Inbouwdouches ogen moderner en worden meestal gebruikt in nieuwbouwprojecten. Bij een badkamerrenovatie hoort een inbouwdouche uiteraard ook tot de mogelijkheden maar als je geen zin hebt in veel breken en kappen, kunnen opbouwmodellen ook een prima alternatief zijn.

Combinatie met een handdouche

Onder een regendouchekop wordt je sowieso helemaal nat. Wil je je gewoon wat opfrissen zonder bijvoorbeeld je haren nat te maken of wil je alleen maar je haren wassen boven de douchebak, dan is de combinatie met een handdouche ideaal. Met een duoset switcht je heel eenvoudig van hand- naar regendouchefunctie.

Waterverbruik

Het spreekt voor zich dat meerdere sproeigaatjes een groter waterverbruik tot gevolg kunnen hebben. Hoe groter de regendouchekop, hoe groter de wellness beleving maar hoe hoger ook het waterverbruik. De hoeveelheid warm water die uit je douche kan vloeien tijdens een douchebeurt, is niet onbeperkt. Om niet opeens een koude douche over je heen te krijgen, dient je verwarmingsketel te zijn aangepast aan je warmwaterverbruik. Bij een overschakeling van een gewone douchekop naar een regendouchekop dien je hiermee dus rekening te houden. Maar je kan ook gewoon kiezen voor een waterbesparend exemplaar. Hiermee kan je even lang douchen als met een klassieke douchekop maar wel met het volledige comfort van een regendouche.

Regendouche kopen volgens budget

Regendouches bestaan er in alle maten en modellen. Voor elk budget bestaat er wel een optie. Een regendouche kopen en je dag begint en eindigt als was je in een wellnesscenter.

Regendouchekop versus klassieke douchekop

Meer en meer mensen kiezen voor een regendouche. Het oogt niet alleen mooier, het doucht ook veel fijner. Waar een gewone douchekop maar een beperkt aantal sproeigaatjes heeft, heeft een regendouchekop er met zijn grotere afmetingen veel meer. Een klassieke douchekop geeft dan ook een veel hardere en op een kleiner oppervlakte gerichte waterstraal terwijl het water uit een regendouchekop je ganse lichaam omringt. Met een regendouche lijkt het daarom of je letterlijk in een stevige regenbui staat maar dan wel eentje waarvan je volledig in relaxmodus komt.