Carlspall
Image default
Aanbiedingen

3 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een duofiets

Als fietsen op een tweewieler niet meer goed gaat, kan je overwegen om een duofiets aan te schaffen. Een duofiets biedt de mogelijkheid om te kunnen blijven fietsen als dit op een tweewieler niet meer mogelijk is. Je kan er zonder zorgen op uit trekken en genieten van de omgeving zoals je altijd gedaan hebt. Bij het aanschaffen moet je op een paar dingen letten. Ben je benieuwd waar op? Lees dan verder! 

 

Wat is je budget?

Een duofiets is een investering in je mobiliteit en gezondheid. Gelukkig is er voor elk budget een passend model duofiets beschikbaar. Als je van tevoren een budget hebt afgesproken kun je gerichter op zoek gaan naar een duofiets die bij je past. Als je dit samen goed overlegt weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan. 

 

Elektrische trapondersteuning of niet?

Als je gewend bent om stevig door te fietsen op een tweewieler dan is het verstandig om elektrische trapondersteuning te nemen. Trappen op een duofiets kost meer energie, omdat de fiets zwaarder is en daardoor zwaarder trapt. Het is goed om deze optie te overwegen, zodat je zo lang mogelijk plezier kunt hebben van de driewieler. Wil je samen gaan fietsen met iemand die wat jonger is en een goede conditie heeft? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een duofiets zonder accu. 

 

Welke afstanden wil je afleggen?

Fiets je elke dag een kleine afstand naar de supermarkt? Of wil je graag samen lange toertochten maken? Of allebei? Er is een verschil tussen duofietsen waarop je toertochten van een paar dagen wilt gaan maken en duofietsen waarmee je vooral naar de bakker in het dorp gaat. Dat verschil zit hem in de capaciteit van de accu. Voor langere ritten heb je immers een accu nodig die lang meegaat en veel energie op kan slaan. Het is natuurlijk zonde als je veel geld betaald voor een accu, die je nauwelijks gebruikt. 

 

Plan een proefrit!

Om te weten welke tweepersoons fiets het beste bij jullie passen kan je een proefrit te maken. Dit kan geheel gratis bij jouw dichtstbijzijnde dealer, in Oldenzaal of bij jou thuis. Wil je meer weten over deze mogelijkheid? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0541-572472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl. Wil je vast het assortiment bekijken? Ga dan naar de website en laat je inspireren. Heb je vragen? Neem contact op en laat je adviseren. 


https://www.huka.nl/

Gerelateerde artikelen

Als je naar ergens heen gaat, hoe kom je aan jou tickets? En waar kijk je naar?

Zorgpremies 2020

Kunststof spuitgieten door HSV TMP