Carlspall
Image default
Woning en Tuin

Wat is een luchtkoeler?

Is het een mobiele airconditioner? Of het is een verkapte ventilator? Wat is nu precies een luchtkoeler, of aircooler? In dit artikel vertellen we u hiermeer over. 

Wat doet een luchtkoeler

De luchtkoeler kent een watertank, alwaar het ingebouwde systeem dit water gebruikt om lucht te koelen. Warme lucht wordt middels dit systeem gekoeld en via de ventilator door de ruimte verspreid. Bij gebruik van een luchtkoeler is het belangrijk om de ruimte te ventileren. Doordat het systeem vocht verspreid zou de ruimte in zijn geheel te vochtig kunnen worden. 

De aircooler zorgt daadwerkelijk voor een daling van de temperatuur in de binnenruimte. Vanzelfsprekend zijn er verschillende standen mogelijk op het apparaat. Hier leest u wat de beste luchtkoelers van dit moment zijn. 

Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar een lucht- of aircooler kan bij voorkeur bij een iets geopend raam geplaatst worden. Zo is een constante verse luchttoevoer gegarandeerd. 

Voordeliger dan een airco

De luchtkoeler kan in principe mobiel gebruikt worden. Hij kan overal, daar waar een raam open kan geplaatst worden. De meeste luchtkoelers zijn voordeliger in aanschaf dan een airconditioning. Daarnaast verbruikt de luchtkoeler ook nog eens minder stroom. Hiermee is de luchtkoeler een mooi alternatief voor mensen die de lucht daadwerkelijk willen koelen in huis, maar de airco net iets te duur vinden. 

https://www.klimaatbeheersinginhuis.nl/beste-luchtkoeler-top-4-van-dit-moment/

Gerelateerde artikelen

De beste manier om jaloezie├źn schoon te maken

De beste houten vloeren van Nederland

Welke kledingkast past mooi in jouw slaapkamer?