Carlspall
Image default
Aanbiedingen

De liefde voor een wijnkoelkast

Een gepassioneerde wijnkenner was zo verknocht aan zijn wijnkoelkast dat hij hem als trouwe metgezel zag. De wijnkoelkast stond in de keuken en was altijd gevuld met de mooiste flessen wijn die de eigenaar ooit had verzameld. Hij was trots op zijn verzameling en hield ervan om zijn gasten te verwennen met de fijnste wijnen uit de koelkast.

Maar op een dag begon de wijnkoelkast plotseling te kraken en te piepen. De eigenaar was ontzet, want hij wist dat dit het einde betekende voor zijn trouwe metgezel. Hij besloot om de wijnkoelkast te laten repareren, maar helaas kon de monteur alleen nog maar zeggen dat het te laat was. De wijnkoelkast was niet meer te redden en moest worden vervangen.

De eigenaar was verdrietig, want hij wist dat hij nooit meer zo’n goede wijnkoelkast zou kunnen vinden als deze. Hij had jarenlang zorgvuldig zijn verzameling opgebouwd en hij wilde niet dat deze zou vergaan door slecht functionerende apparatuur. Maar hij wist ook dat hij geen andere keuze had dan om een nieuwe wijnkoelkast te kopen.

Na veel zoeken vond hij eindelijk de perfecte wijnkoelkast. Hij was ruim genoeg voor al zijn wijnen en had zelfs een speciale ruimte voor champagne. De eigenaar was blij dat hij eindelijk weer een goede wijnkoelkast had en hij kon niet wachten om zijn gasten weer te verwennen met de fijnste wijnen uit zijn nieuwe verzameling.

Vanaf dat moment was de wijnkoelkast weer een belangrijk onderdeel van het leven van de eigenaar. Hij nam er goed zorg van en hield ervan om er nieuwe wijnen in te bewaren. En hoewel hij nooit meer zo’n hechte band had met een wijnkoelkast als met zijn eerste, was hij toch dankbaar dat hij weer een trouwe metgezel had om zijn verzameling wijnen in te bewaren.