Carlspall
Image default
Aanbiedingen

Aangepaste spanbanden – Hoe ze voor je kunnen werken

Aangepaste spanbanden – Hoe ze voor je kunnen werken

Spanbanden zijn een essentieel onderdeel van veel industrieën, van bouw tot transport. Ook bekend als spanbanden voor ladingcontrole, zijn deze heavy-duty spanbanden ontworpen om timmerhout, buizen en andere materialen vast te zetten tijdens verzending en transport. Maar wat zijn spanbanden precies en hoe kunt je ze voor je laten werken? Lees verder om erachter te komen.

 

Wat zijn spanbanden?

Spanbanden zijn gemaakt van sterk bandmateriaal en meestal voorzien van een ratelsluiting of nokkensluiting om ze gemakkelijk aan te spannen. Ze kunnen worden gebruikt om vrijwel alles vast te zetten, van hout en buizen tot machines en apparatuur. Bij correct gebruik zijn spanbanden ongelooflijk sterk en kunnen ze schade tijdens transport helpen voorkomen.

 

Hoe spanbanden te gebruiken

Spanbanden worden meestal per twee gebruikt, waarbij de ene band over de lengte van de lading loopt en de andere band over de breedte. De eerste stap is de band door de D-ring of O-ring van de ratelsluiting (of nokgesp) te halen. Vervolgens laat je de riem rond de lading lopen en zorg je voor een gelijkmatige verdeling. Als je dat hebt gedaan, haal je de riem weer door de gesp en trek je hem strak. Gebruik ten slotte de hendel van de ratel (of nok) om de riem strak tegen de lading aan te trekken. Herhaal dit proces met de tweede riem, in de tegenovergestelde richting. 

 

Conclusie 

Spanbanden zijn een essentieel onderdeel van veel industrieën, van de bouw tot het transport. Ook bekend als spanbanden voor ladingcontrole, zijn deze zware spanbanden ontworpen om timmerhout, buizen en andere materialen vast te zetten tijdens transport en vervoer. Maar wat zijn sjorbanden precies en hoe kun je ze voor je laten werken? Als je de bovenstaande stappen volgt, kun je spanbanden in elke situatie voor je laten werken. Dus als je de volgende keer een lading moet verzenden of vervoeren, vergeet dan de spanbanden niet! Er zijn ook spanbanden op maat om het nog gemakkelijker te maken!

 

https://www.spanbandenopmaat.nl/