Carlspall
Image default
Aanbiedingen

Zo voorkom je ongevallen tijdens werkzaamheden aan de weg

Wegwerkzaamheden kunnen niet alleen gevaarlijk zijn voor weggebruikers, maar ook voor diegenen die aan de weg moeten werken. Er hoeft maar een automobilist even niet op te letten en voordat je het weet rijdt hij of zij met volle vaart op de wegwerkers in. Zeer gevaarlijk! Om (dodelijke) ongevallen te voorkomen is het dan ook belangrijk om de juiste maatregelen te treffen. Benieuwd hoe je ongevallen tijdens werkzaamheden aan de weg het beste kunt voorkomen? Lees dan snel verder!

Zet de weg op de juiste manier af

Door de weg op de juiste manier af te zetten met behulp van wegbebakening, is het voor iedereen duidelijk waar ze werkzaamheden precies plaatsvinden. Wegbebakening moet aan allerlei strenge regels en eisen voldoen. Zo kan een optimale veiligheid worden gegarandeerd. Zo zijn afzethekken en geleidebakens bijvoorbeeld altijd voorzien van opvallende rode en witte strepen. Vaak ook nog eens reflecterend. Hierdoor valt de wegafzetting extra goed op. Al van jongs af aan wordt ons geleerd dat rode en witte strepen staan voor gevaar. 

Zorg voor duidelijke signalering

In veel situaties is enkel en alleen de weg afzetten onvoldoende. Hoe opvallend de rode en witte strepen ook zijn, verkeersdeelnemers kunnen ze alsnog over het hoofd zien. Daarom is het verstandig om naast de wegafzetting ook gebruik te maken van een duidelijke signalering. Zo zijn er verschillende signaleringssystemen en mobiele verkeerssystemen te verkrijgen. Met een duidelijke signalering weten weggebruikers wat ze kunnen verwachten en wat ze moeten doen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Kondig de wegwerkzaamheden tijdig aan

Wanneer er op een bepaald stuk mensen aan de weg werken, wil je dat uiteraard tijdig communiceren. Zo kunnen verkeersdeelnemers zich er alvast op voorbereiden. Ook maakt dit het mogelijk om de snelheid eruit te halen en mensen naar de goede rijstrook of rijbaan te leiden. Daarnaast is het aan te raden om de boodschap om de zoveel tijd (bijvoorbeeld iedere honderd meter) te herhalen. Hierdoor blijft het beter hangen en voorkom je dat het alsnog mis gaat.

Op zoek naar goedgekeurde wegafzetting en verkeerssystemen?

Ben je nog op zoek naar goedgekeurde wegafzetting en verkeerssystemen? Trafficsafetysystems.eu is jouw specialist in wegbebakening, verkeerssystemen en verkeerstechniek! Klik op bovenstaande link om automatisch naar de website van Traffic Safety Systems te gaan.

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/