Carlspall
Image default
Aanbiedingen

Wat doen bruintinten in je interieur

Wat doen bruintinten in je interieur

De kleur bruin kan best een vullende kleur zijn in een interieur. Het heeft een natuurlijke en rustige uitstraling. Het is de kleur van aarde, hout en chocolade. Maar hoe kun je deze kleur in je interieur verwerken voor een evenwichtig geheel?

 

Tinten

Net als bij alle andere kleuren, zijn er veel verschillende tinten bruin. De meeste bruintinten die in een interieur worden verwerkt zijn warme bruintinten. Maar je kunt bijvoorbeeld een bruine houten vloer hebben met een grijze waas er overeen. Zo wordt de bruintint koeler en rustiger. Je creëert een koelere bruintint door de kleur bruin een aan te vullen met een beetje grijs of blauw. Je maakt een bruintint daarentegen warmer door middel van de kleuren geel en rood.

 

Materialen

Naast de tint is de soort materiaal ook van belang voor een evenwichtig geheel. Hout is bijvoorbeeld vaak robuust, terwijl een kleed juist de kamer verzacht. Door een kussentje met een wat koelere bruintint te nemen, creëer je balans. Je kunt ook verschillende objecten gebruiken om balans te creëren. Zo kun je een robuuste houten tafel combineren met fluwelen eetkamer stoelen.

 

Combineren

De kleur bruin is ook gemakkelijk in je interieur te verwerken. Net als zwart, wit en grijs kun je de kleur bruin met vrijwel alle andere kleuren combineren. Meestal wil je wel naast bruin en de gekozen kleur nog wit in je interieur verwerken. Wit werkt namelijk ruimtelijker waardoor je kamer groter lijkt. Als je alleen maar donkere kleuren gebruikt, lijkt je ruimte kleiner.

 

Zien wat de mogelijkheden zijn?

Met de kleur bruin maak je de sfeer in je huis evenwichtig en neutraal. Voor inspiratie voor het gebruik van de kleur bruin kun je op websites van woonwinkels kijken. Je ziet hier hoe kleuren, tinten en materialen worden gecombineerd. Door eens bewust te kijken naar wat voor invloed deze onderdelen hebben op de sfeer van het interieur, leer je ook hoe je dit goed kunt combineren. 

 

 

https://www.jeha.nl/