Carlspall
Image default
Rechten

Kies voor een letselschade expert

Bij letselschade het slachtoffer centraal stellen

Bij het overkomen van een schade in het verkeer of op het werk is het allereerste wat van belang is – het lichamelijk en psychologisch herstel van het slachtoffer. Dat vinden we niets minder waar bij Schallenberg Letselschade. Bij ons werken erkende letselschade experts die altijd klaar staan voor cliënten voor vragen en advies. Ook als het moet na reguliere werktijden, omdat we goed begrijpen dat letsel plaats kan vinden op ongewenste momenten. Wij dringen erop aan dat bij letsel het heel belangrijk en zinvol is om letselschade specialist in te schakelen.

Hoe gaan we aan de slag?

Als slachtoffer van een verkeersongeval, beroepsongeval of medische fout komt er veel op uw af. De gevolgen kunnen heel ingrijpend zijn en daarom is het heel belangrijk dat een goede specialist u bijstaat wat uw schade precies is. Want schade is een breed begrip. We spreken in juridische termen namelijk of materiële schade en immateriële schade. Deze lichten we nader toe.

Wat is materiële schade

We spreken van materiële schade als we het hebben over meetbare schade wat we kunnen berekenen. Denk aan autoschade, schade aan persoonlijke middelen, het verlies van inkomen omdat u bijvoorbeeld niet kunt werken, schadekosten voor het herstellen of medische kosten die u moet maken. Zelfs het inschakelen van thuishulp omdat dit nodig is vallen onder materiële kosten.

Onze specialisten hebben de juiste kennis en ervaring om al deze kosten goed in kaart te brengen zodat u een volledige schadevergoeding krijgt naar aanleiding van het ongeluk of ongeval die heeft plaatsgevonden. Vaak worden kosten vergeten of denken onze cliënten dat bepaalde uitgaven niet onder materiële schade valt terwijl dat niet zo is. Een ander belangrijke kostenpost is het inschakelen van een letselschade jurist. Want wanneer het duidelijk is wie de verantwoordelijke is van de schade betaalt u namelijk niets voor het inschakelen van onze diensten.

Wat is immateriële schade

Een belangrijk aspect van schadekosten is het niet-materiële gedeelte van een schade. Wij noemen dit ook wel smartengeld. Hierbij spelen zaken zoals psychische klachten of angst een belangrijke rol. Ook emotionele leed valt onder smartengeld. Dit is soms een grijs gebied en dat maakt het soms lastig. Toch zijn er veel zaken uit het verleden die een handvat geven wat redelijk en billijk is binnen een letselschadezaak voor een schadevergoeding. Ook hierin kunnen dus de Letselschade specialisten van Schallenberg Letselschade u goed en deskundig bijstaan.

Veelvoorkomende schades

Uit ervaring zien we dat de meeste letselschades voortkomen uit verkeersongelukken. Zo is door de toename in gebruik van elektrische tweewielers het aantal letselschade zaken met scooterongeluk enorm gestegen. Ook zien we een grote toename in auto ongelukken wanneer de de dagen weer korter worden en zichtbaarheid lastiger wordt – ook mede door de weersomstandigheden. Een whiplash auto ongeluk is in dit soort gevallen een veelvoorkomende letsel die wij behandelen.

Gratis Quickscan letselschade

Twijfel je of je in aanmerking komt voor letselschade? Of wil je direct onze juristen aan het werk zetten voor jouw zaak? Vraag dan een gratis Quickscan aan via onze website en dan nemen wij direct contact met jou op als wij zien dat jouw zaak een kans van slagen heeft. En je betaald uiteindelijk helemaal niets!

https://schallenberg-letselschade.nl/