Carlspall
Image default
Aanbiedingen

Kies jij al voor geitenmelk als babyvoeding?

Kies jij al voor geitenmelk als babyvoeding? 

Het kiezen van de juiste flesvoeding voor jouw kindje is erg lastig, want welke babyvoeding is het beste en kies je voor koemelk of voor geitenmelk voor jouw pasgeboren kindje. In dit blogartikel gaan we verder in op de voeding alternatieven voor borstvoeding. We hebben het over koemelk en over geitenmelk, over de verschillen ertussen en onze voorkeur. Wil jij graag meer lezen over de verschillen tussen geitenmelk en koemelk als alternatief voor borstvoeding? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek. Lees snel verder! 

Is geitenmelk veilig?

In Nederland is koemelk een veel gedronken product, maar dit is niet overal ter wereld het geval. Sterker nog, in een groot deel van de wereld is geitenmelk juist de basis in plaats van koemelk. Hoewel borstvoeding nog steeds wel de voorkeur heeft voor pasgeboren baby’s, is het niet in alle gevallen mogelijk om een kindje hierin te voorzien. Daarom zijn er voldoende alternatieven op de markt zodat je kindje alsnog alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Geitenmelk is naast koemelk 100% veilig voor jouw kindje en bevat alle belangrijke vitamines, mineralen, voeding- en bouwstoffen die jouw kindje nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. 

De verschillen tussen geitenmelk en koemelk

Nu het helder is dat zowel geitenmelk als koemelk absoluut veilig zijn voor pasgeboren kindjes is het tijd om de twee varianten met elkaar te vergelijken. Wanneer we kijken naar de inhoud van moedermelk dan lijkt geitenmelk qua samenstelling het dichtst bij moedermelk in de buurt te komen. Geitenmelk bevat meer korte vetzuren dan koemelk en uit onderzoek is gebleken dat de darmen de korte vetzuren een stuk beter kunnen opnemen dan lange vetzuren. Deze vetzuren worden namelijk via het bloed al doorgegeven aan de lever waardoor ze direct verwerkt kunnen worden. De lange vetzuren kunnen niet worden opgenomen door het bloed waardoor ze uiteindelijk zorgen voor een cholesterolverhogend effect. 

Een ander verschil tussen geitenmelk en koemelk is dat geitenmelk minder lactose bevat dan koemelk. Dit wil niet zeggen dat jouw kindje, wanneer het intolerant is voor lactose, wel tegen geitenmelk kan. Maar als het lichte symptomen vertoont kan het waardevol zijn om te experimenteren met babyvoeding geitenmelk omdat de hoeveelheid lactose hierin minder is. Naast vetzuren en eiwitten bieden beide melk varianten de juiste hoeveelheid koolhydraten voor jouw kindje om te kunnen groeien en voldoende energie uit te halen voor andere belangrijke processen. 

 

https://www.dutchbabyshop.com/