Carlspall
Image default
Woning en Tuin

Je huis en tuin decoreren met kerstverlichting? Lees deze tips!

Naarmate de feestdagen naderen, denk je misschien na over hoe je je buitenruimte kunt inrichten. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar een van de meest populaire is met kerstverlichting zoals die van KerstverlichtingBuiten.com. Kerstverlichting is geweldig om je tuin een feestelijk tintje te geven en het er magisch uit te laten zien.

Kies voor LED’s

Je hoeft geen genoegen te nemen met de traditionele kerstverlichting. Kies in plaats daarvan voor LED’s! Deze moderne gloeilampen zijn efficiënter, veiliger en gaan langer mee dan traditionele gloeilampen. Ze hebben ook een aantal voordelen waardoor ze de slimme keuze zijn voor jouw huis. LED’s zijn veiliger dan traditionele lampen. Dit komt omdat ze niet heet worden en minder snel brand of andere gevaren rondom je huis veroorzaken. LED’s verbruiken minder energie dan standaard opties en gaan tot 50 keer langer mee. Dit betekent dat je na verloop van tijd geld bespaart op elektriciteit door deze milieuvriendelijke lampen te gebruiken. LED’s zijn duurzamer dan traditionele gloeilampen. Ze breken niet zo gemakkelijk als ze tegen harde oppervlakken zoals betonnen vloeren of houten dekken worden gestoten of erop vallen. Sommige mensen noemen ze “kogelvrij” omdat ze het hele jaar door buiten kunnen worden gebruikt zonder te breken, zelfs nadat er in de winter sneeuw op is gestapeld.

Zorg voor de juiste lengte

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel van je ruimte je met lichten wilt decoreren, is de volgende stap om erachter te komen hoeveel lichtsnoeren je nodig hebt. Dit hangt af van de grootte van het gebied en het type verlichtingsarmaturen dat je gaat gebruiken. Als het een klein gebied is, zoals een voordeur of terras, gebruik dan kortere slingers die minder dan 15 meter lang zijn voor elke set. Gebruik voor grotere ruimtes zoals een groot gazon of patio indien mogelijk langere slingers van 17 – 20 meter. Een kleine hal heeft misschien maar twee slingers nodig om hem mooi te versieren. Voor een uitgestrekt gazon heb je maximaal vijf of zes sets nodig die over zijn geheel lopen.

Bepaal je thema

Om te beginnen wil je een thema kiezen. Dit is de basis voor je decoratieplan, dus neem de tijd en denk erover na voordat je lampen gaat kopen. Past dit thema bij het seizoen? In de winter kun je witte of zilveren lampen gebruiken die winters en feestelijk aanvoelen. Past dit thema bij jouw interieur? Als je huis bijvoorbeeld modern is met veel glazen ramen en metalen accenten, overweeg dan om felle kleuren zoals rood of groen te gebruiken. Doe dit in plaats van traditionele kerstkleuren zoals blauw of wit te gebruiken die aan de buitenkant van jouw huis misschien niet op hun plaats lijken. Je kunt altijd voor traditioneel rood/wit/blauw gaan. Dit zal er zeker prachtig uitzien.

Kies een kleurenschema

Bij het decoreren met kerstverlichting is het belangrijk om een ​​kleurenschema te kiezen dat bij je huis past. Het algemene thema van jouw buitenruimte moet consistent zijn met de rest van jouw huis en gemakkelijk te onderhouden zijn. Bedenk welke kleuren al in huis gebruikt worden en kies dan complementaire kleuren voor buiten. Een simpele vuistregel is dat warme kleuren zoals rood, oranje en geel er geweldig uitzien naast koele blauwe en groene tinten. Koele blauwe tinten kunnen goed samengaan met warme rode of oranje tinten.

De kleur van je kerstverlichting kan een groot verschil maken in hoe ze eruit zien, en ze kunnen je helpen om verschillende effecten te creëren. Als je bijvoorbeeld een gevoel van warmte en welkom wilt creëren in je buitenruimte, overweeg dan om rood of oranje te gebruiken voor je kerstverlichting. Aan de andere kant, als je een effect wilt creëren dat meer ingetogen en kalmerend is, kies dan in plaats daarvan voor groen of blauw. De weersomstandigheden zullen ook van invloed zijn op welke kleuren het beste werken voor kerstverlichting. Als het bijvoorbeeld buiten erg koud is in december, overweeg dan om warme kleuren te gebruiken, zoals rood of oranje. Deze kleuren passen goed passen bij knusse gevoelens zoals gezelligheid. Je moet ook onthouden dat felle kleuren er meestal beter uitzien dan donkere kleuren wanneer ze in grote hoeveelheden worden gebruikt. Houd dit feit dus in gedachten bij het kiezen van welk type kleurenschema het beste bij jou past.

Spreid de lichten gelijkmatig

De eerste stap bij het inrichten van jouw buitenruimte is het gelijkmatig verdelen van de lichten. Zorg ervoor dat je een meetlint gebruikt om de afstand tussen elk licht te meten en gebruik vervolgens een liniaal om een ​​lijn op de grond te tekenen waar je jouw lichten wilt hebben. Je kan ook een waterpas gebruiken om ervoor te zorgen dat de lijnen recht zijn. Als je eenmaal hebt gemarkeerd waar al je lichten heen moeten, is het tijd voor wat elleboog vet! Nogmaals, het wordt aanbevolen om een ​​verlengsnoer of een draadstripper te gebruiken, zodat je niet per ongeluk een van je draden doorknipt.

Gebruik schijnwerpers in de buurt van bomen en gebladerte

Spots kunnen worden gebruikt om een bepaald kenmerk van jouw tuin te benadrukken. Een schijnwerper die bijvoorbeeld op een boom schijnt, zal er de aandacht op vestigen en je nog meer laten genieten van zijn schoonheid. Je kunt ook schijnwerpers in de buurt van gebladerte gebruiken, zodat je de bladeren in detail kunt zien. Sterker nog, als er een aspect van jouw tuin is dat je wilt benadrukken, dan zijn schijnwerpers een uitstekende keuze om dit te doen.