Carlspall
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies ik de juiste hondenbak

Elke verantwoordelijke hondeneigenaar kent het belang van goede voeding. Niet iedereen is zich echter bewust van de factoren die in feite de gezondheid en het welzijn van onze huisdieren beïnvloeden. Het gaat niet alleen om de goede kwaliteit van het voer dat is afgestemd op de individuele voedingsbehoeften van jouw huisdier. Ook de juiste manier om voedsel te serveren is van fundamenteel belang.

Waarop te letten

Honden brengen waarschijnlijk meer tijd door met hun voer- en waterbak dan met enig ander voorwerp. Hun voedsel- en waterbakken moeten daarom zorgvuldig worden uitgekozen, niet alleen op basis van kleur- en ontwerpvoorkeuren, maar ook op basis van andere eigenschappen, aangezien deze van invloed kunnen zijn op de gezondheid van de hond. Er wordt wel gezegd dat de keuze van een hondenbak net zo belangrijk is als de keuze van hondenvoer.

Let bij het uitzoeken van voer- en waterbakken op het volgende:

Een platte brede bodem voorkomt dat de kom omvalt en de inhoud gemorst wordt;

Een met rubber beklede bodem voorkomt wegglijden

Hittebestendige materialen zorgen ervoor dat bacteriën en andere micro-organismen in de vaatwasser verwijderd kunnen worden; en het oppervlak van de voerbak moet gemakkelijk te onderhouden en te reinigen zijn.

 

Als jouw huisdier lange, flaporen heeft, moet je kiezen voor een formaat en vorm die zijn oren uit de buurt van de voerbak houdt. 

Waar moeten we op letten bij het kiezen van een voerbak hond?

Elke hond is anders en heeft zijn eigen individuele behoeften. Onze plicht als zijn baasjes is te proberen daaraan te voldoen. Tegenwoordig zijn er veel hondenrassen die zeer verschillend zijn. De belangrijkste kenmerken waar we op moeten letten bij het kiezen van de juiste hondenbak is de grootte van de hond, de vorm van zijn bek, de lengte van zijn oren, evenals zijn temperament.

In elke winkel met hondentoebehoren vinden we een ruime keuze aan honden kommen. Iedereen kan wel iets vinden dat geschikt is voor zijn huisdier. Er zijn een paar basisaspecten waarmee we rekening moeten houden bij het zoeken naar de juiste hondenbak voor onze trouwe viervoeter.

 

Buitengewone hondenbak

Naast de basistypen honden kommen op de markt zijn er veel interessante oplossingen te vinden die het leven gemakkelijker kunnen maken en zelfs sommige problemen in verband met het voeren kunnen helpen oplossen.

Een voorbeeld hiervan is een hondenbak met trage voedering, ontworpen voor honden die zeer gulzig eten, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Een slow feeding hondenbak heeft veel inzetstukken die het moeilijker maken om bij het voer te komen, zodat uw hond geen grote hoeveelheden voer in één hap kan eten.

We kunnen ook speciale zwaartekracht voederbakken of waterbakken voor honden vinden, waarmee ons huisdier voortdurend toegang heeft tot voedsel / water. Hij kan het de hele dag door pakken wanneer hij daar behoefte aan heeft. Als we een dergelijke oplossing gebruiken, kan het echter moeilijk zijn om de hoeveelheid voedsel die onze hond opeet onder controle te houden, wat een slecht idee is, vooral voor huisdieren die de neiging hebben te veel te eten.

 

Voor huisdiereigenaren die veel van huis zijn en de grootte en regelmaat van de maaltijden van hun hond willen controleren, is de beste optie een elektronische voederbak.  Deze opent zo vaak per dag als u instelt en geeft de geplande hoeveelheid voer. Je kunt jouw hondenmaaltijden zelfs een paar dagen van tevoren plannen.

Er zijn veel ongebruikelijke hondenschalen op de markt. Zo zijn er voerbakken voor puppy’s in de fokkerij, maar ook speciale verwarmde honden kommen, ontworpen voor het voeren van honden buitenshuis bij lage temperaturen.

 

Zelfs in plaats van een standaard waterbak of een op zwaartekracht werkende honden drinkbak kunnen we een moderne oplossing gebruiken, in de vorm van een speciale hondenfontein waarin het water continu stroomt (in een gesloten cyclus) en wordt gefilterd door een koolstoffilter. Daardoor is het altijd vers, wat een nuttige oplossing kan zijn in het geval van honden die niet graag water drinken dat lange tijd in de drinkbak heeft gestaan.

 

Een apart hoofdstuk onder de op de markt verkrijgbare hondenaccessoires zijn de zogenaamde reis honden kommen. Ze zijn er in vele varianten en kunnen nuttig zijn tijdens reizen of langere expedities met jouw trouwe viervoeter. Ze zijn licht, opvouwbaar en nemen weinig ruimte in beslag, zodat u ze gemakkelijk kunt meenemen.

 

Zoals je ziet, is het kopen van een hondenbak geen gemakkelijke taak. Toch is het een goed idee om wat tijd uit te trekken en de juiste oplossing te kiezen die zowel jij als jouw huisdier tevreden stelt. Voor de hond zal de nieuwe voerbak een gelegenheid zijn om comfortabel te smullen, en voor je – een element dat het interieur van jouw huis complementeert.